איך מכינים סושי?

סושי ביתי מנצח!

החלטתם להכין סושי בבית? מעולה.
בסה"כ המלאכה איננה מסובכת מידי,
רק חשוב להקפיד על חומרי גלם איכותיים וטכניקה.
אלוהים כמו שכבר אמר פעם מישהו,  
נמצא בפרטים הקטנים.
אז אנחנו כאן בשביל לעזור לכם להכיר אותם ולהקפיד עליהם בדרך להכנת הסושי הביתי המושלם.

אז מה צריך? ( לשלושה רולים)

  • 3 אצות נורי
  • כוס אורז לסושי: 2 כוס מים,  3 כפות כוס חומץ אורז, 1 כף  סוכר לבן, 1 כפית מלח
  • דגים: 40-50 גרם לרול : טונה, פלמידה, דניס, אטיאס, הרינג, מקרל, לברק, וכמובן סלמון 
  • ירקות אהובים: – 30-40 גרם לרול : אבוקדו, מלפפון, גזר, בצל ירוק, בטטה
  • אפשר גם 40-50 גרם לרול : טמאגו, קאמפיו, טוביקו, סורימי

מה עושים?

  • מכינים אורז –  לפני הבישול יש לשטוף היטב את האורז. 2-3 דקות בתוך מסננת תחת הברז עד שהמים שיוצאים מהאורז צלולים כמעט  לגמרי. את האורז השטוף מעבירים לסיר ומוסיפים מים, על כל כוס אורז מוסיפים  1.2 כוסות מים. (או על 100 גרם אורז מוסיפים 130 מ"ל מים). מבשלים על אש גבוהה, מידי פעם מערבבים. כשהמים רותחים, מכסים את הסיר ומנמיכים את האש מבשלים 10-15 דקות נוספות, לאחר מכן מרימים את המכסה מוודאים שהאורז מוכן ומכבים את האש. מכסים בחזרה את הסיר ומשאירים את האורז בתוכו עוד כ- 5 דקות ( סיר סגור, אש כבויה).  לאחר מכן מוציאים בעדינות את האורז מהסיר בעזרת כף עץ או כף פלסטיק.
    • אורז לסושי הוא אורז עגול המכיל הרבה מאוד עמילן שמשתחרר בבישול והופך את האורז לדביק ( תכונה חשובה בסושי), בשוק קיימים הרבה מאוד סוגים של אורז לסושי. ייעודו של האורז, יצוין בד"כ על השקית.
    • כמה אורז צריך? מכוס אורז אחת ניתן להכין כ-3 שלושה רולים של סושי, אדם ממוצע אוכל כשני רולים בארוחה
    • את האורז מומלץ להכין כמה שיותר קרוב למועד הכנת הסושי. אם האורז צריך בכל זאת להמתין מספר שעות עד הגלגול, יש לכסותו במגבת מטבח לחה ולהשאירו מחוץ למקרר.
    • מכינים תחמיץ –  בסיר קטן על אש נמוכה מערבבים חצי כוס חומץ אורז שתי כפות סוכר, שתי כפיות מלח ( זו הכמות לשלוש כוסות אורז). מפזרים את התחמיץ על האורז מערבבים היטב ומניחים לו להתקרר, עד שהאורז מגיע לטמפרטורת החדר, תעשו לעצמכם טובה, אל תצננו את האורז במקרר זה יהפוך אותו לעיסתי ודביק מידי.

      מכינים תוספות ( לדוגמא)

      • גזר  – מקלפים  וחותכים לגפרורים ברוחב 2-3 מ"מ, אל תשתמשו במרכז העצי של הגזר.
      • מלפפון – שוטפים היטב ולא מקלפים וחותכים לגפרורים ארוכים בעובי 2-3 מ"מ, אל תשתמשו במרכז עם גרעיני של המלפפון.
      • אבוקדו מקלפים  וחותכים למקלות ארוכים ברוחב חצי ס"מ – 1 ס"מ.
      • דגים – את הדגים חשוב לחתוך נגד כיוון סיבי הבשר לרצועות של 2 – 6 מ"מ. המחמירים יקפידו גם על זווית של 45 מעלות.

      ההרכבה:

      מניחים אצת נורי על מחצלת הסושי, למאקי ( רול עם אורז ותוספת אחת)  משתמשים בחצי  אצה לפוטו מאקי (רול עם 2-3 תוספות משתמשים באצה שלמה. כשהצד המחוספס של האצה כלפי מעלה ( כך האורז ידבק אליה טוב יותר)

      מרטיבים ידיים במים לוקחים את האורז עם התחמיץ ומפזרים בשכבה שווה בת כ-3 מ"מ על כל האצה, פרט ל 2-3 הס"מ הרחוקים מאיתנו. לאחר מכן מניחים לאורך האצה (בקצה שלה) דג או ירקות ( או שניהם) חשוב לוודא שעובי המילוי יהיה שווה לאורך כל האצה.

      מגלגלים: תופסים בקצה המחצלת ובקצה האצה ביחד ותוך כדי הפעלת לחץ אחיד עוטפים באמצעותם על המילוי, ממשיכים בתנועת גלגול קדימה בעזרת המחצלת, כל הזמן מהדקים את המחצלת על הגליל שנוצר בעזרת האצבע מרטיבים במעט מים את קצה האצה שהשארנו ללא אורז וממשיכים לגלגל, עד שמתקבל גליל  מהודק היטב. בעזרת סכין חדה מאוד ללא שיניים חותכים בתנועת ניסור חדה את הגלילים, לחתיכות של 3-5 ס"מ.

      כל מה שנותר לכם עכשיו הוא לערוך שולחן,
      להכין צ'ופסטיקס, סויה, ג'ינג'ר כבוש ווסאבי, להזמין את האורחים, לצלם ובתאבון.

מאמרים נוספים