אושי בלוג
תיראו מופתעים – 9 עובדות מפתיעות במיוחד על סושי
- 17.3.19
- 16:45

מכורים לסושי?
חושבים שאתם יודעים הכל על המעדן היפני?
מחפשים נושאים לשיחה בין רול לרול?
או רוצים להשתפר בטריוויה.
הנה 9 עובדות ממש מפתיעות על סושי.
- למרות הפופולאריות שלו במערב רול ה- inside out אינו קיים ביפן, הוא הומצא בכלל ארה"ב ע"י טבחים שלא הסתדרו עם הגלגול, החיתוך והדיוק בהכנת רול סושי רגיל והמציאו שיטה פשוטה יותר לחיבור הטעמים.
- 10 שנים של הכשרות תצטרכו לעבור עד אשר תהיו "סושי מאסטר", ותזכו בתואר הנחשק “איטאמה”. לאחרונה בשל הביקוש הרב לסושי והדרישה הגבוהה לאנשי מקצוע בתחום. שפים רבים ביפן מתחילים לעבוד במסעדות סושי לאחר שנה או שנתיים בלבד ובמערב אפילו אחרי מספר חודשים ( לא עלינו).
- אמונה רבת שנים גורסת כי נשים אינן יכולות להכין סושי מוצלח
מכיוון שחום גופן גבוה יותר משל גברים.
כמו בתחומי חיים רבים בהם גם בהכנת סושי מספר הנשים המתמחות הולך ועולה. - אתם מתקשים לאכול סושי עם צ'ופסטיקס. לא נורא. היפנים אוכלים רק את הסשימי
(פרוסות דג ללא אורז או אצה) בעזרת מקלות ואילו את רולים של מאקי
או נגירי אוכלים באמצעות הידיים בלבד. - האורז הוא אחד המרכיבים המרכזיים בסושי. אבל בסושי המקורי
(זה שהוכן בכלל בסין לפני מאות רבות של שנים) האורז בכלל נזרק
והתפקיד היחיד שלו היה ליצר תהליך שישמר את הדג. - אחד הרולים הפופלאריים ביותר הינו המאקי.
הידעתם ששמו של המאקי
ניתן לו בגלל מחצלת הבמבוק המשמשת לגלגול הסושי,
הקרויה ביפנית מאקיסו – makisu - גם אם אתם מעדיפים את הסושי שלכם חריף מווסאבי.
שאתם ביפן הימנעו מלבקש עוד ממנו.
שכן זה לא מנומס והשף יכול לראות בכך עלבון וביקורת על תיבול המנה. - בעוד שבמערב הרולים נחשבים לפופולאריים,
היפנים מעדיפים דווקא ניגירי המכיל רק אורז ודג ללא פירות ים. - אחד הפרמטרים החשובים באיכות הסושי הוא טריות הדגים,
תופתעו לדעת בטח שהסושי נוצר בכלל כדרך לשימור דגים
והדגים שנאכלו בימי הסושי הראשונים היו דגים מותססים בני מעל שנה.
בסושי שלנו אין הפתעות.
באחת המסעדות או במשלוח עד הבית.
תמיד תקבלו סושי איכותי, אותנטי, מגוון ויצירתי במחיר הוגן.