מתכון לקנדי רול (רול סושי צמחוני)

רול סושי צמחוני עם רצועות אבוקדו,
בטטות מטוגנות ואגוזי פקאן סיניים

גם למי שלא אוכלים דגים מגיע ליהנות
מרול שמנמן של סושי עם ניגוד כיפי
בין הרכות של האבוקדו והבטטה
לקרנצ'יות של האגוזים

מרכיבים כ-10 רולים

לאורז

  • 1 ק"ג אורז עגול לסושי
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) חומץ אורז
  • 1/4 (60 מ"ל) כוס סאקה
  • 1/4 (60 מ"ל) כוס מירין
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף שטוחה מלח

לרול

  • 3 בטטות
  • שמן לטיגון עמוק
  • 3 אבוקדואים, חתוכים לרצועות
  • 1 חבילה (100 גרם) קנפיו
    (רצועות דלעת כבושות – להשיג בחנויות טבע
    ובחנויות למוצרים מהמזרח)
  • 100 גרם אגוזי פקאן מסוכרים
  • רוטב טריאקי

אופן ההכנה
האורז
מניחים את האורז בקערה ושוטפים תחת מים זורמים.
מסננים וחוזרים על הפעולה שלוש פעמים.
מניחים את האורז במסננת כ-10 דקות.
מעבירים את האורז לסיר, מוסיפים 1.2 ליטר (5 כוסות) מים,
מכסים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה.
מנמיכים את האש למינימום ומבשלים כ-16 דקות נוספות.
מכבים את האש ומשאירים את הסיר מכוסה עוד כרבע שעה.
מעבירים את האורז לקערה, ומאווררים אותו עם מזלג.
מוסיפים את שאר מרכיבי האורז ומערבבים.

הכנת הרול
קולפים את הבטטות וחותכים לרצועות.
מטגנים בשמן עמוק עד לריכוך (לחלופין,
אופים בתנור בחום של 190 מעלות) ומצננים.
קולפים את האבוקדואים וחותכים לרצועות.
מכסים בניילון נצמד משטח במבוק לגלגול סושי ומרפדים אותו
בכ-120 גרם (כ-3/4 כוס) אורז. מניחים במקביל לצלע הקרובה אלינו
את מרכיבי המילוי: כמה רצועות בטטה, כמה רצועות אבוקדו, קנפיו ואגוזי פקאן.
מגלגלים לגלילה הדוקה וחותכים אותה ל-8 פרוסות.
אם רוצים, מקשטים את הפרוסות ברצועות דקות של אבוקדו.
מזלפים על הסושי רוטב טריאקי ומגישים.

שיתוף ב facebook
שיתוף ב google
שיתוף ב twitter
שיתוף ב whatsapp
שיתוף ב email
שיתוף ב print

להורדת האפליקציה של אושי אושי

סגירת תפריט